Szelep csöpögés a kazánházban, 2 ok lehet

Ha csöpög valahol, valami a kazánházban, az sosem jelent jót…

 

De azért ne rohanjuk azonnal a telefonért, és hívjuk a szakit minimum tízszer, negyed-óránként…

Ha valami csöpög, nem pukkan- a régi kazánházas vicc szerint.

biztonsági szelepHa biztonsági szelep, akkor lehet, hogy csak túltöltöttük a rendszert, vízzel, és a felesleg távozik, a felfűtött víz terjeszkedésének köszönhetően.
Ha mégsem, illetve több napos, hideg kazánnál történő felfűtés után is ismétlődő a jelenség, akkor elsőként a zárt tágulási tartály légoldali beállítása lehet a megoldás, (szerintem csak időlegesen) vagy a tartály cserélye. „Pazarló” gazdák megúszhatják egy gumitömlő cserével, olcsóbban, de ez drágább a telepítéskor, és nem szokott szimpatikus lenni az ára…

Ha esetleg nem a túlnyomás szelep enged, akkor minden bizonnyal a hűtőköri szelep kezdett elkönnyezni.

csöpögő szelep

Ez sem jó, bár pár napot mindenképpen ki fog bírni gond nélkül.

Ha túl-fűtődőtt a kazán , és esetleg nem zárt vissza, akkor a szelepen található, piros vagy más típusnál kék színű műanyag kupak kézzel történő megnyomása esetén van esélyünk, hogy abbamarad a csöpögés.

Ha nem hagyja abba, akkor csak a csere a járható út, mert biztonsági szerelvény lévén a fabrikálásnak nincs helye, csak a cserének. (nem olcsó már).

Ha elzárjuk az odavezető ivóvíz vezetéket akkor a kis életünkkel kezdünk el játszani, hisz kivettünk egy fontos biztonsági berendezés működésének a lehetőségét.

De mi van akkor, ha érthetetlen módon, túlfűtés sem történt, és nem hibás a szelep?

Akkor csekkoljuk le a szakink munkáját, mert a kazán bal oldalán található kapcsolási rajzon a helyes beszerelés le van rajzolva. Igaz, van másik jó megoldás is, de jelzem számos rossz verzió is létezik, és azokból van több…

Tehát, ha új telepítés után, a első felfűtés esetén is megindul a csepegés, akkor valószínűleg baki van a kivitelezésben.
És ha Ön nem éppen fűtésszerelő, vagy kíváncsi profi műkedvelő, akkor mit is lehet tenni?

 

Nem bonyolult a válasz…

Kérjen segítséget a szakszervíztől, hisz Ők fogják tudni a megoldást, és hajthatatlanok a I-SZ szabvánnyal kapcsolatban…

I-SZ szabvány: Így Szoktuk…

 

Ön dönt, ne csöpögjön.

Szerviz igénylés

error: Content is protected !!