Laddomat szelepek

A Laddomat gyár egyik terméke a 21-60 névre hallgató kombinált Laddomat szelep. Atmos Laddomat szelep 21-60

Egy háromjáratú termosztatikus szelep, töltőszivattyú és egy gravitációs szelep kombinációja, melyet arra terveztek, hogy megvédje a kazánt a túl alacsony visszatérő hőmérséklettől. Állandó magas hőmérsékletet tart fenn, ezáltal segíti a kazán hatásfokát magasan tartani, minimalizálja a kátrányképződést, nagyban növeli a kazán élettartamát.

Áramszünet vagy szivattyú meghibásodás esetén pedig megóvja a kazánt a túlmelegedéstől!!

Kifejezetten olyan fűtési rendszerekhez javasolt, ahol szilárd tüzelésű kazánnal puffertartályt töltenek.

A Laddomat 21 60 feladatai

  • lehetővé teszi, hogy a kazán rövid időn belül elérje az üzemi hőmérsékletet a begyújtás után
  • felmelegíti a hideg vizet a kazán alján, a kazán nem rozsdásodik el a kondenzációtól
  • magas és egyenletes hőmérsékletű vízzel töltse a puffertartályt vízzel az optimális rétegződés biztosítása érdekében
  • a kazánban a maradék hő átkerül a tartályba, ha a tűz kialudt
  • áramkimaradás esetén a szivattyú átviszi a kazánban lévő hőt a tartályba

A Laddomat szelep bekötése

A Laddomat 21 160 egységet mindig függőlegesen kell csatlakoztatni. A Laddomatot a kazán közelébe szereljük, a kazán alsó kimeneti csonkjával egy magasságban.

A bekötő vezetéknek a lehető legrövidebbnek kell lennie, és a minimális számú könyököt szabad tartalmaznia. A csővezeték kialakításakor ügyelni kell rá, hogy a lehető legkevesebb légbuborék keletkezzen a rendszerben.

A kazán tetejétől a Laddomat szelepig vezető csővezeték átmérőjének a lehető legnagyobbnak kell lennie. Ez lehetővé teszi a víz alacsony áramlási sebességét, és optimális feltételeket biztosít a légtelenítéshez a kazán tágulási tartályában vagy biztonsági szelepén keresztül.

Csatlakoztatás puffertartályhozPuffertartály bekötés Laddomattal

1. Az ábrán látható csővezetékeket arra optimalizáltuk, hogy minimalizálja a rendszerben maradt levegővel miatti esetleges üzemzavarokat.
2. A bypass szelephez vezető melegvíz csövet kétféleképpen lehet bekötni:
– A verzió: kb. 30 cm-re a tartály tetejétől, hogy a használati meleg víz elsőbbséget élvezzen.
– B verzió: a töltővezeték csatlakozásánál a tartály felé: a fűtés élvez prioritást. A csatlakozás lefelé irányul, hogy megakadályozza a radiátorokba a levegő feljutását.

Atmos Laddomat vezérlés

A Laddomat 21-60 legnagyobb hatásfokát puffertartállyal tudjuk elérni.Laddomat vezérlés Lehetővé teszi a lehető leggyorsabban elérni a kazánnak az üzemi hőmérsékletet. A magas és egyenletes hőmérsékleten lassan tölti fel a puffertartályt,ezáltal biztosítja a rétegződést.

A megfelelő rétegződés 60 °C fok felett jön létre lassú vízáramlás mellet. Ha a víz hőmérséklete alacsony akkor a beérkező víz összekeveredik a tartályban lévő hidegebb vízzel és így tovább tart a puffertartály felfűtése így több fára van szükségünk, rövidebb ideig tart a tartályban a melegvíz vételi lehetőségünk.

Laddomat-21-60 kép 2 kicsi

A szelep működés a valóságban a filmecskén megtekinthető: Laddomat film

 

Laddomat bekötése

Vállaljuk Laddomat szelep bekötését, puffertartály beüzemelését Atmos kazán bekötésével együtt. Cégünk a magyarországi Atmos kazánok hivatalos szervize, ha szakszerű bekötést és beüzemelést szeretne a fűtési rendszer optimális szabályozásával, akkor forduljon hozzánk bizalommal!

 

error: Content is protected !!