Hogyan tedd tönkre az atmos kazánodat.1?

Ravasz egy kérdés 🙂

A kazán és a kémény összevont elhanyagolása hamar sikert eredményez azoknak, akik az atmos szeretnék kicsinálni, és élvezik ha sokba kerül majd a fűtés, és persze a javítás. De nem könnyű a dolguk 🙂

 

főnyeremény
jackpot

A profik, és a visszaesők

Szóval tényleg haza lehet vágni egy atmos kazánt?

Igen, bár hisztizik, morog érte rendesen, ha valaki megpróbálja, de kitartással ezt is el lehet érni.

Van pár dolog, amit biztosan meg kell tenni az ügy érdekében. Az atmos kazán az egyik legstrapabíróbb kazán a piacon, nem tartalmaz bonyolult elektronikát, cserébe nem érzékeny a hálózati feszültségingadozására, sem.

Nem lehetetlen, sőt! Találkoztam olyan kazánfűtővel, aki szinte élvezte, profin véghez is vitte azt, többször is, ami eléggé költséges is lehet.

Kezdjük az oktatást:

Az első, amivel gyors, és hatásos eredményt tudunk elérni az, hogy ne tolják be azt a karocskát az ajtó bezárásával egyidejűleg. Nehéz nem kivitelezni, hiszem csupán egy kar található a kazánok elején-tetején.

Atmos
Atmos füstgázcsappantyú kar

Ha sikerül jól elfelejteni szánt szándékkal, vagy csak műkedvelően, amolyan hébe-hóba, előbb vagy utóbb, de biztosan hangos lesz a ventilátorunk, és a karácsonyi pulykapénzt már be is cserélhetik egy új ventilátorra, a nyugodt alvás reményében.

Lehet fokozni

A második, kicsit nehézkesebb folyamat, de hatásos… Nem kell a kazánt minden héten kitakarítani, elég ha már ömlik a füst befelé a kazánházba. Ebben az esetben az alsó kerámiánk, és a szakik által fúvókának becézett középső hőálló beton alkatrész idő előtt fog tönkremenni. Ha pedig a hátsó-alsó rejtekhelyen sem szedjük ki legalább évente a hamut, akkor cserébe csak kihúzott karral akar dolgozni a kazánunk, és ebben az esetben a jackpot is meglesz, máris hat-számjegyű is a helyrehozás!!!

A kéményseprőt ne engedjen a kéményhez!

 

Ne engedjük be a kéményseprőt, mert úgy is csak feketeség lesz amerre megy, meg drága (magánszemélynek ingyenes), nem kell azt a kéményt évente kikotorni, mert akkor mikor lesz kéménytűz?

kéménytűz
kéménytűz

Ki gondolná, hogy az évi tüzelő eltüntetésével, nem jár arányba a korom lerakódása a kémény aljában az ajtó mögött. Ne hallgassanak senkire, jó helyen van az, ha a cél a tökéletes hibák sorának a prezentálása. Pár év és biztosan feltelik a korom, és a kazán működése is leáll.

Van még opció?

Persze vannak még kis stiklik ebben a sportban, de mindent nem árulok el, tessenek rájönni saját maguktól!

Sok sikert!

 

error: Content is protected !!