A fa otthoni szárítása a legjobb befektetés, nincs az a banki kamat, ami többet profitálna…
Ha megvásároljuk a tűzifát, valószínűleg frissen vágott lesz, persze az eladó megesküszik mindenre, hogy száraz.
De ha mégse találja megfelelőnek, akkor olvasson tovább.
A lényeg a fa szárításánál a kinti tárolás, és a megfelelő hasítás.
A favágást kezdjük egy „korty pálinkával „, csak a célzás pontossága miatt és egy pizza elfogyasztásával, hogy legyen mit ledolgozni. A kalóriákra gondoltam…
Meg persze a pizza azért fontos, hogy memorizáljuk a szakács által felvágott pizzaszeletek méretét!
No, pont ilyen méretűre kell hasogatni a tűzrevalót, a leghatékonyabb száradás miatt.
Azért hasítjuk 4-6-8 vagy még több szeletre az átmérőtől függően, hogy megnöveljük a felületet a legintenzívebb száradás érdekében. Ebben az esetben akár 1/2 – 1 év alatt is elérhetjük a kívánt minőséget.
Persze csak ha kint tároljuk egy eső ellen védett, de nagyon szellős helyen.
Tessék kipróbálni…