A misztikus száraz fa titka

20141114_095005

A fa otthoni szárítása a legjobb befektetés, nincs az a banki kamat, ami többet profitálna…

Ha megvásároljuk a tűzifát, valószínűleg frissen vágott lesz, persze az eladó megesküszik mindenre, hogy száraz.

De ha mégse találja megfelelőnek, akkor olvasson tovább.

A lényeg a fa szárításánál a kinti tárolás, és a megfelelő hasítás.

A favágást kezdjük egy “korty pálinkával “, csak a célzás pontossága miatt és egy pizza elfogyasztásával, hogy legyen mit ledolgozni. A kalóriákra gondoltam…

Meg persze a pizza azért fontos, hogy memorizáljuk a szakács által felvágott pizzaszeletek méretét!

No, pont ilyen méretűre kell hasogatni a tűzrevalót, a leghatékonyabb száradás miatt.

Azért hasítjuk 4-6-8 vagy még több szeletre az átmérőtől függően, hogy megnöveljük a felületet a legintenzívebb száradás érdekében. Ebben az esetben akár 1/2 – 1 év alatt is elérhetjük a kívánt minőséget.

Persze csak ha kint tároljuk egy eső ellen védett, de nagyon szellős helyen.

Tessék kipróbálni…

error: Content is protected !!